Kalenderportalen, der samler hele Thy

Thisted Kommune overtog i 2021 ejerskabet af Thys fælles kalenderportal thy360.dk. Portalen så dagens lys første gang i 2012, hvor den blev til, og siden har været drevet, i et fællesskab mellem kommunen og lokale kulturaktører, turist- og erhvervsforeninger og uddannelsesinstitutioner. Thy360 er en online platform, hvorpå det er nemt for foreninger, institutioner, virksomheder, butikker og andre aktører at informere om events, oplevelser, fritidsaktiviteter og meget mere.

I forbindelse med kommunens overtagelse af portalen, besluttede de at igangsætte udviklingen af en helt ny og forbedret løsning på en ny og tidssvarende, teknisk platform. Den nye udgave af portalen skulle først og fremmest være brugervenlig, så det er nemt og overskueligt for borgere og besøgende at få et overblik over alle aktiviteter i Thy – og for portalens brugere at oprette og administrere events i kalenderen. Samtidig skulle den rumme en række funktioner, så foreninger og kulturaktører m.fl. kan trække på data fra portalen og bruge dem på egne hjemmesider.

Gennem et tæt samarbejde med Thisted Kommune og forskellige relevante aktører har vi udviklet den nye løsning “helt fra bunden” i Umbraco CMS og med visuelle referencer til Thisted Kommunes visuelle identitet.

Kunde: Thisted Kommune

Kategorier: Hjemmeside
Webs ide thy 360 oversigt over kalender med events på mobil
Vizuall / Cases / Thy 360

Michael

“Samarbejdet med Peder og resten af teamet har været meget værdifuldt. De har med stor teknisk kompetence, indsigt i brugeradfærd og UI/UX udviklet en stærk og stabil, online platform, der til fulde har indfriet vores ønsker til funktionalitet, og som samtidig er nem at bruge. Samtidig har de været en stærk sparringspartner for os undervejs i processen.”

“Thy360 er blevet den brugervenlige kalenderportal vi efterspurgte, og som vigtigst af alt er blevet taget utrolig godt imod af vores mange brugere.”

– Michael Max Nielsen,
Kommunikationschef Thisted Kommune

En unik og brugervenlig hjemmeside

Udviklingen af den nye platform har haft fokus på at skabe en fremtidssikker online platform, som er enkel og overskuelig for Thisted Kommunes borgere og besøgende. Med Thy360 har vi formået at skabe et sted, der fungerer som kommunens officielle kalender med events og arrangementer.

Brugeradfærdsanalyse, der skaber engagement

Under udviklingen af Thy 360 har vi arbejdet meget med brugeradfærd og UI/UX. Det har vi gjort ud fra et ønske om at gøre en teknisk kompliceret og meget omfattende løsning mest mulig brugervenlig og let tilgængelig for både brugere og besøgende på siden.

Designet er også udarbejdet for at gøre indholdet visuelt interessant, så brugernes events præsenteres bedst muligt for de besøgende. Dette er gjort ved eksempelvis at bruge visuelle mikro interaktioner på de forskellige indlæg, hvor billederne forstørres en smule når musen glider hen over. Ved at bruge sådan en effekt, bliver indholdet mere interessant for brugeren at interagere med.

System til tilmelding og billetsalg

Ved nogle arrangementer og events er det nødvendigt at have et tilmeldingsmodul, hvor arrangører kan se, hvor mange deltagere, der kommer. I den forbindelse har vi udviklet et plug-in til tilmelding og billetsalg, som gør det muligt for arrangører at “kræve” tilmelding eller linke til køb af billetter.

Til frit brug for ALLE i Thy

Thy 360, der fungerer som hele Thys kalender, er allerede taget godt imod.

+500
brugerprofiler

GRATIS
kommunikationsværktøj

+2.000
arrangementer årligt

“Thy360 har i mange år været Thys fælles kalenderportal, hvor foreninger og institutioner frit har annonceret sine events, og hvor kommunens borgere og alle andre har kunnet orientere sig om, hvad der sker i området. Derfor er det en stor tilfredsstillelse, at vi nu kan se, at portalen har flere brugere og besøgende end nogensinde – og at besøgstallet er fortsat stigende.”

Peder, Digital chef og seniorrådgiver

Peder Schjødt-Pedersen

Digital chef & seniorrådgiver

+ 45 92 72 88 99

peder@vizuall.dk